Frisse en milde crèmehoning gewonnen in natuurgebied De Biesbosch
Rauwe Balsemienhoning crème
Nieuw balsemienhoning in de crème variant! Een heerlijke vervanger voor koolzaadhoning of andere crèmehoningen. Door zijn dikke structuur is deze perfect geschikt voor op brood. In de periode juli-september plaatst onze imker Rutger een gedeelte van onze bijenvolken in Noord-Brabantse en Zuid-Hollandse uiterwaarden. Hier staan dan de Balsemien en Gulderoede uitgebreid te bloeien en deze zorgen dan ook voor een overdaad aan nectar. Balsemienhoning, voorheen Biesbosch honing, is een heerlijk milde en toegankelijke honing met een hele mooie lichte en heldere kleur. Omdat dit product een wat minder overheersende smaak heeft is deze erg geschikt om als zoetstof in de thee te gebruiken of om hem te verwerken in gerechten.
Let wel op: Wanneer honing boven de 45 graden verwarmt wordt zorgt dit ervoor dat alle gezonde eigenschappen verloren gaan voeg honing pas toe aan uw thee wanneer deze op drinktemperatuur is!
Crèmehoning
Wij merken dat onduidelijkheid bestaat over crèmehoning. Dit terwijl het een prachtig product is dat zeer geliefd is bij de kenners. Wanneer u het nog nooit geprobeerd heeft is dit uw kans!
Veel gehoorde vragen over crèmehoning:
- Wat is het?
- Hoe wordt het gemaakt
- Wordt er iets toegevoegd?
Honing bevat veel natuurlijke suikers de 2 belangrijkste hiervan zijn glucose en fructose. Honing die veel glucosesuikers bevat heeft de eigenschap dat deze zeer znel kristalliseert. Voor de kwaliteit van de honing maakt dit niks uit. Toch is dit vaak een lastige eigenschap omdat de honing zeer hard wordt met hele grove kristallen. Je krijgt hem niet meer uit de pot en smeerbaar is hij zeker niet. Om dit te voorkomen roeren we de honing tot crème. Dit doen we door de honing in een groot rvs vat te doen met daarin een roerspiraal die om de 2 uur 10 minuten draait. Vaak al na enkele dagen (dit is afhankelijk van de omgevingstemperaatuur in de winter gaat het een stuk sneller dan in de zomer) ontstaat er een prachtige witte crèmehoning. Doordat de honing wordt doorgeroerd worden de normaal grove kristallen fijngemalen en ontstaat er een crème. Dit is dus eigenlijk gekristalliseerde honing alleen zonder de vervelende eigenschappen van gekristalliseerde honing! De honing blijft perfect smeerbaar en is dus zeer geschikt als broodbeleg.
Smaak
Mild en fruitig, dé vervanger voor koolzaadhoning
Herkomst
Uiterwaarden in de omgeving van de Biesbosch
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 7170242